4x Majster Slovenska
2x Víťaz Slovenského pohára
1x Víťaz Alpe Adria Cup
EnglishSlovenčina

1. liga1.LIGA: LEVIČANIA SIAHALI NA VÍŤAZSTVO V P. BYSTRICI

25. novembra 2019

Tím ŠBK Junior Patrioti Levice pokračuje v zlepšených výkonoch. Po minulo týždňovom prekvapujúcom víťazstve na palubovke Petržalky mali Levičania na dosah ďalší cenný skalp. Na palubovke vedúceho tímu tabuľky 1.ligy mužov skupiny Západ prehrali rozdielom dvoch bodov 77:75.

Levičania cestovali do Považskej Bystrici v oklieštenej zostave, bez juniorov a tiež Vlada Klára. Úvod zápasu patril domácim, ktorí viedli po prvej desaťminútovke 23:16 a svoj náskok do polčasu ešte zvýšili na 40:29.

To, že náš tím ma tradične silný druhý polčas sa opäť potvrdilo aj v tomto duely. Dlho to však na dramatickú koncovku nevyzeralo, domáci tím si udržiaval desať bodové vedenie, nevedel však Levičanom odskočiť na vyšší rozdiel. V závere duelu náš tím dokázal zapnúť v obrane aj v útoku a hlavne vďaka bodom Sama Volárika bol blízko k veľkému obratu. Dve minúty pred koncom síce viedli ešte domáci 76:67, Levičania však dokázali znížiť na 77:75 a to mali ešte sedem sekúnd do konca loptu vo svojich rukách a šancu na vyrovnanie. To sa im ale nepodarilo, napriek tomu odohrali u vedúceho tímu tabuľky kvalitný zápas.

IMC SLOVAKIA POVAŽSKÁ BYSTRICA – ŠBK JUNIOR PATRIOTI LEVICE 77:75 (40:29)

Body Levíc: Volárik 27, Danielič 14, Marián Halmeš 14, Adámik 12, Fraňa 4 (Matúš Halmeš 4, Zigo 0, Biricz 0)

TH: 17/13, Trojky: 26/4

Oficiálny web basketbalového klubu

Patrioti Levice